Homemade sushi.

 
Japantemat präglar även detta inlägg, då det här ska snackas sushi! Det finns två stycken sushiställen som är hyffsat nära där jag bor. Och jag gillar, tråkigt nog, inget av dem. Det första har lika god sushi som personalen är otrevlig. Det andra har trevlig och glad personal, men sushirullar som är på tok för stora, såpass att de är en kamp att äta - samt är riktigt taskigt uppskurna. I ren protest (som om någon av ställerna bryr sig haha) så har jag gett mig på att göra egen sushi. Inte för att mitt någonsin kommer bli lika bra som ett proffs, men det är alltid kul att utmana sig själv. 
 
Första gången blev riset lite okokt men denna gången blev det faktiskt riktigt bra! Lite kletigt, pilligt och tidskrävande - men annars är hemmagjod sushi en riktigt kul grej! Perfekt att göra med ett kompisgäng. Jag körde på vego med bland annat motot, mango, gurka, ärtskott, stekt halloumiost & avokado. Jag köpte Blue Drangon's sushi kit som start. Där finns bland annat ris, sjögräsblad, matta, wasabi etc. Trots att jag lyckades få till egen sushi är köpt fortfarande enklast och snabbast och jag undrar därför om någon sitter inne på kunskapen om vart jag hittar östra Göteborgs bästa sushi? Hojta! 
 

Halloumi, carrot, pea sprouts, wasabi & Philadelphia cream cheese

// There are two sushi places close to my house - and frankly, none of them are to my liking. So, I got the idea to make my own sushi. Daring to use more unexpected ingredients like mango and halloumi cheese payed off, adding both sweet and salty ingredients turned out really well!

Likes

Comments