Five Great Crime Shows Worth Checking Out.


Det är ingen hemlighet att jag är lite halvgalen i kriminalserier, helst brittiska sådana. Mestadels blir det trots allt amerikanska serier, då det helt enkelt matas ut en hel drös nya kriminalserier från andra sidan Atlanten varje år - och vissa gånger blir det verkligen mitt i prick. Är du sugen på att bita tag i några nya kriminalserier såhär inför hösten, så berättar jag här lite om fem utav mina absoluta favoriter!

1. Rizzoli & Isles. En humorfylld polisserie som utspelar sig i Boston, på USAs östkust. Serien handlar om livet hos och runt kriminaldetektiv Jane Rizzoli och hennes bästa vän och kollega - rättsläkaren Maura Isles. De två karaktärerna kunde inte vara mer olika, vilket gör deras relation lika oväntad som underhållande. Detta har kommit att bli en utav mina absoluta favoritserier, mycket på grund av de roliga och snitsiga replikutbyterna som sker. Var du en som gärna tittade på Gilmore Girls för ett par år sedan, när det gick på TV, då gillar du troligen även denna serien. Trots att handlingen är helt annorlunda så är jargongen otroligt lik!

2. Haven. Även denna serien utspelar sig på amerikanska östkusten - närmare bestämt i ett litet kustsamhälle vid namn Haven, serien är dock filmad i Nova Scotia, Kanada. Precis liksom Rizzoli & Isles är denna serie full med roliga karaktärer och träffsäkra repliker som får smilbanden att höjas minst ett par gånger per avsnitt. Serien har ett släng av fantasy i sig, med mystiska fenomen som händer i staden - vilket är något jag gillar!

Tyvärr har nu serien lagts ner efter 5 säsonger, vilket kan vara något att tänka på innan du börjar kolla, då många trådar lämnas lösa och hela uppladdningen inför vad som komma skall - helt enkelt inte kom. Själv uppskattade jag serien såpass mycket att jag ändå skulle säga att den är värd att se.

3. Broadcurch. Broadcurh är den aningen tunga, men skarpa och välspelade serien, som tog Europa med storm då den släpptes för några år sedan. Handlingen börjar då en pojke plötsligt hittas död på stranden, nedanför klipporna i engelska kustsamhället Broadchurch. Vad fick pojken att lämna hemmet mitt i natten och hur kunde det gå så snett att han hamnade död på stranden?

Serien är riktigt bra, men saknar inslag av komedi totalt. Dock så tycker jag inte att det är något jag saknar, då jag uppskattar det verklighetstrogna sättet de berättar historian. En av anledningarna till att jag gillar serien så mycket är då de har väldigt "vanliga" människor i. Inte superfixade skådisar med bländande vita tänder utan folk som du och jag, helt enkelt. Efter succén då serien släpptes kom även en uppföljande säsong - som tro det eller ej är minst lika bra.

4. Sherlock. En otroligt välskriven, välfilmad och rent utav nytänkande spin på en gammal klassiker. Fantastiskt skådespeleri av både Benedict Cumberbatch som spelar Sherlock Holmes och Martin Freeman som spelar hans vän och kollega Dr John Watson. Jag ser fram emot den nya säsongen som släpps i höst! Är du mycket för kluriga handlingar och oväntade lösningar - då är detta något för dig.

5. White Collar. En av världens bästa konsttjuvar, Neil Caffrey, åker till slut fast av FBI. Han får valet om att stanna i fängelse eller att agera konsult för mannen som jagat och tillslut tagit fast honom. Han väljer, väntat nog, det sistnämnda. En serie där vi möter två människor som står på varsin sida av lagen, men som ändå sakta men säkert lyckas bygga upp en komplicerad vänskap. Allt detta medan de ska lösa brott på White Collar-avdelningen på FBI i New York. En serie som nu haft sin sista säsong - men som är värd att kolla in ifall du gillar det tempot och de vibbarna som finns i serien Suits. Det har ryktats om att relationen mellan de två huvudkaraktärerna i White Collar har inspirerat skaparna till serien Suits.

Har ni bra tips på några favoritkriminalserier som jag borde kolla in? Eller serier överlag? Om så, kommentera gärna nedan!

// Above I've listed some of my all time favorite crime shows. Some shows that you might not watch, or have heard of at all, but that are all worth checking out! Do you know any good shows that you would recommend?

Note that: the pictures in this post are not owned by me, simply borrowed for the content of this post.

Likes

Comments